Jak ugotować kaszę jęczmienną?

Jak ugotować kaszę jęczmienną?

Kasza jęczmienna to jeden z najzdrowszych produktów zbożowych. Choć często jest używana do krupniku czy jako farsz do gołąbków, jej zastosowanie jest dużo szersze. Warto wiedzieć, jak ugotować kaszę jęczmienną, aby zachować pełnię jej właściwości odżywczych.

Jak ugotować barszcz ukraiński? Przedstawiamy prosty przepis!

Jak ugotować barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński jest nie tylko bardzo smaczny, ale także bardzo zdrowy dzięki świeżym warzywom, które są jego podstawą. Jakich wartości odżywczych dostarcza organizmowi spożywanie tej zupy? Jak ugotować barszcz ukraiński? Odpowiadamy! Barszcz ukraiński jest zupą gotowaną na bulionie. W jej skład zazwyczaj wchodzą takie składniki jak świeża kapusta, marchew, buraki, ziemniaki, czosnek, korzeń pietruszki, słodka … Dowiedz się więcej

Jak ugotować komosę ryżową? Przedstawiamy prosty przepis!

Jak ugotować komosę ryżową

Komosa ryżowa to jedna z najstarszych roślin uprawnych świata i równocześnie jedna z najzdrowszych. Jakich wartości odżywczych dostarcza organizmowi ten produkt? Jak ugotować komosę ryżową? Odpowiadamy! Komosa ryżowa zawiera białko, wapń, żelazo, miedź, fosfor oraz witaminy z grupy B. Dodatkowo nie zawiera glutenu. Warto też dodać, że spożywanie jej przyczynia się do spadku poziomu szkodliwego … Dowiedz się więcej

Jak ugotować kapustę kiszoną? Przedstawiamy prosty przepis!

Jak ugotować kapustę kiszoną

Kapusta kiszona jest bardzo popularnym składnikiem w polskiej kuchni. Stanowi podstawę wielu sałatek i potraw (np. bigosu i świątecznych pierogów). Jakie ma wartości odżywcze? Jak ugotować kapustę kiszoną? Odpowiedź znajdziesz poniżej! Kapusta kiszona to bardzo zdrowy produkt. Jest bardzo dobrym źródłem witamin z grupy B. Spożywanie jej reguluje pracę przewodu pokarmowego, pomaga utrzymać prawidłową florę … Dowiedz się więcej

Fasolka szparagowa – gotowanie dla każdego!

fasolka szparagowa gotowanie

Fasolka szparagowa – gotowanie jej okaże się bardzo cenną umiejętnością w kuchni. Jak się odpowiednio zabrać do tego zadania? Fasolka szparagowa to nie tylko pyszny dodatek do obiadu, ale również wartościowy składnik wielu zdrowych sałatek. Ze względu na swój smak i wiele wartości odżywczych jest bardzo ceniona wśród dietetyków i osób dbających na co dzień … Dowiedz się więcej

Gotowanie szparagów – jak ugotować szparagi?

jak ugotować szparagi

Szparagi często wprowadzane są do różnych potraw, gdyż nadają daniom dodatkowy smak. Nie ma znaczenia, na jaką odmianę się zdecydujemy efekt, zawsze będzie podobny. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób zostaną ugotowane. Nie jest to oczywisty wybór, ponieważ istnieje wiele metod gotowania szparagów. Sezon na te warzywa trwa od kwietnia do lipca. 

Jak ugotować jajko na miękko?

jak ugotować jajko na miękko

Jajka królują na naszych stołach podczas każdego śniadania. Można je podawać w rożnej postaci, jednak wszyscy uwielbiają jajko na miękko. Przyrządzenie go nie jest jednak takie proste, dlatego też przygotowaliśmy ten poradnik.