Jak ugotować ryż na sypko?

Jak ugotować ryż na sypko

Sukces w gotowaniu ryżu na sypko zależy od kilku czynników. Należy wybrać odpowiednią odmianę ryżu, ustalić odpowiednie proporcje ryżu i wody oraz właściwie przygotować ziarno przed gotowaniem. Nie bez znaczenia jest również wybór garnka.  

Jak ugotować młodą kapustę z koperkiem? Wiosenny dodatek do obiadu

jak ugotować młodą kapustę z koperkiem

Jak ugotować młodą kapustę z koperkiem, by zachować jej delikatny smak i cenne wartości odżywcze? Młoda kapusta to sezonowy przysmak, który warto włączyć do swojego menu. Poznaj sprawdzone przepisy i praktyczne porady, które pomogą przygotować pyszne i zdrowe danie. Wybór i przygotowanie młodej kapusty Jak ugotować młodą kapustę z koperkiem? Kluczem do sukcesu w przygotowaniu … Dowiedz się więcej

Ciasto czekoladowe thermomix – najlepszy przepis na pyszne ciasto z czekoladą

ciasto czekoladowe thermomixa

Ciasto czekoladowe to wypiek, którego nie trzeba przedstawiać. Pyszne wilgotne brownie lub mocno czekoladowe ciasto z owocami mają swoich wiernych zwolenników w każdym domu. Przedstawiamy przepisy na pyszne ciasto czekoladowe thermomix. Ciasto czekoladowe to popisowy wypiek każdej pani domu. Aromatyczne, kakaowe i wilgotne świetnie nadaje się jako dodatek do popołudniowej kawy oraz wyszukany deser, którym … Dowiedz się więcej

Uszka wigilijne – Thermomix – poznaj składniki i przepis!

uszka wigilijne thermomix

Danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole w polskim domu to uszka wigilijne. Thermomix pomoże ci szybko ugotować pyszne potrawy. Podajemy składniki i przepis na uszka z kapustą i grzybami. Chcesz przygotować samemu wyśmienite uszka wigilijne? Thermomix ułatwi ci gotowanie tej i innych świątecznych potraw. Skorzystaj z naszego przepisu na uszka z kapustą i … Dowiedz się więcej

Likier jajeczny – thermomix

likier jajeczny thermomix

Prawdopodobnie każdy spotkał się kiedyś z alkoholem, którego nazwa brzmi likier jajeczny. Popularny adwokat na stałe wpisał się w różnego rodzaju uroczystości, takie jak rodzinne biesiadowanie. Dzięki naszemu przepisowi wykonasz idealny likier z użyciem Thermomixa.

Sałatka z cieciorką, jajkiem i pomidorem

sałatka z cieciorką, jajkiem i pomidorem

Jeśli szukasz pomysłu na szybki i bezmięsny obiad pełen wartości odżywczych, sałatka z ciecierzycą i jajkiem to idealne rozwiązanie. Cieciorka słynie ze swoich prozdrowotnych właściwości, a w połączeniu z jajkiem jest źródłem pełnowartościowego białka, błonnika, kwasu foliowego oraz witamin z  grupy B.

Kutia – tradycyjna potrawa wigilijna. Przepis

kutia

Kutia to tradycyjny deser bożonarodzeniowy z pszenicy, maku, bakalii i miodu. Skąd pochodzi ta potrawa? Jak ją przygotować? Sprawdź koniecznie! Dowiedz się, dlaczego warto podać kutię na nadchodzące Święta. Kutia to jedno z niewielu dań serwowanych wyłącznie podczas kolacji wigilijnej. Co ciekawe, ten deser świetne sprawdza się dla amatorów zdrowych słodkości. Zamiast cukru znajdziemy w … Dowiedz się więcej

Jak jeść jarmuż? Podpowiadamy!

Jak jeść jarmuż

Jarmuż to bogate w składniki odżywcze zielone warzywo liściaste należące do rodziny Brassica. Jest uniwersalnym składnikiem, który można stosować w sałatkach, zupach i smoothies. Jak jeść jarmuż? Odpowiadamy! Jarmuż jest cennym źródłem witamin A, C i K, jak również żelaza i wapnia. Może być stosowany jako substytut szpinaku w różnych przepisach kulinarnych. Jak jeść jarmuż? … Dowiedz się więcej

Podgrzybki marynowane w zalewie octowej – przepisy na grzyby marynowane

Podgrzybki marynowane

Podgrzybki marynowane z polskich lasów to gratka dla wszystkich łasuchów. Można dodawać je praktycznie do wszystkiego: od potraw mięsnych po zupy i sosy. Sprawdź, prosty przepis na marynowane grzyby i przekonaj się, że z ich aromatem nawet zwykłe danie zmieni się w kulinarny majstersztyk. Podgrzybki marynowane znane są od wieków. I chociaż proces marynowania wygląda … Dowiedz się więcej