Gotowanie kapuśniaka – jak ugotować kapuśniak?
Kapuśniak jest tradycyjną polską zupą gotowaną z kiszonej lub świeżej kapusty. Jest to niezwykle aromatyczna i sycąca potrawa, którą warto przygotować zwłaszcza w chłodne dni.
Kapuśniak jest tradycyjną polską zupą gotowaną z kiszonej lub świeżej kapusty. Jest to niezwykle aromatyczna i sycąca potrawa, którą warto przygotować zwłaszcza w chłodne dni.
Kremowa zupa z dyni to danie, które zawsze kojarzy się z jesienią. Aromatyczna, i rozgrzewająca, zachwyca wyrazistym kolorem i pięknym zapachem. Poznaj najlepsze przepisy na zupę z krem dyni thermomix. Krem z dyni to niezwykle zdrowe i sycące, a równocześnie efektowne danie. W zależności od wprowadzonych dodatków i sposobu przygotowania, kremowa zupa z dyni może … Dowiedz się więcej
Soczewica nie od dziś znajduje wszechstronne zastosowanie w kuchni. Jest smaczna, pożywna, ale przede wszystkim jest cennym źródłem protein i innych składników odżywczych. Przygotowuje się z niej gulasze, a także pasty do smarowania pieczywa. Jak jednak ugotować soczewicę?
Ostrygi to rodzaj mięczaka, który można znaleźć zarówno w środowisku słodkowodnym, jak i słonowodnym. Są powszechnie spożywane jako pokarm. Kiedy ostrygi są zbierane, są zazwyczaj żywe. Jak jeść ostrygi? Jakie mają wartości odżywcze? Odpowiedzi poniżej! Ostrygi są przyjazne dla środowiska, ponieważ pomagają filtrować wodę i usuwać z niej zanieczyszczenia. Są dobrym źródłem białka i kwasów … Dowiedz się więcej
Obecnie ludzie przykładają dużą wagę do tego, co jedzą. Dlatego naturalne jest pytanie, czy chleb pytlowy jest zdrowy? Z naszego artykułu dowiesz się wszystkiego, co warto wiedzieć o tym typie pieczywa. Osoby, które przechodzą na dietę, często całkowicie eliminują z niej pieczywo. Tymczasem spożywanie produktów zbożowych jest sposobem na to, by dostarczyć organizmowi potrzebnej na … Dowiedz się więcej
Dynia marynowana? Dlaczego nie?! Może stanowić wspaniały dodatek do mięs na zimno i ciepło, składnik sałatek czy samodzielna przystawka. Można ją przygotować zarówno na słodko jak i na słono. Sprawdź nasze przepisy kulinarne. Dynia marynowana to nieprzeciętna i bardzo smaczna przekąska, którą łatwo przygotować na wiele różnych sposobów. Ponadto warto podkreślić, że dynia nie bez powodu … Dowiedz się więcej
Fasola jest jednym z najpopularniejszych warzyw strączkowych. Jest składnikiem wielu popularnych potraw. Jakie ma witaminy? W jaki sposób jej spożywanie wspomaga organizm? Jak ugotować zupę fasolową? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w naszym artykule! Fasola to świetne źródło białka, błonnika, witamin i minerałów takich jak żelazo, magnez i potas. Fasolę można przyrządzać na wiele sposobów, … Dowiedz się więcej
Przepis na tradycyjne, proste placki ziemniaczane, które serwują nam nasze babcie i mamy. Przepis jest najpopularniejszą wersją klasycznych placków. Dodatkowo w artykule znajdziemy sposoby podania placków ziemniaczanych, oraz przepis na sos pieczarkowy.
Jajecznica jest synonimem prostej kuchni. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Zastanawiasz się, czy jajecznica jest zdrowa? Czy jej spożywanie dostarcza organizmowi składników odżywczych? Odpowiedzi znajdziesz w naszym artykule! Czy jajecznica jest zdrowa? Tak, jest nie tylko sycącym, ale także zdrowym daniem. Niestety wiele osób często rezygnuje z jajek, bojąc się, że podwyższają one poziom cholesterolu. … Dowiedz się więcej
Antar patagoński i antar polarny to przedstawiciele ryb z rodziny nototeniowatych chętnie widziane na polskich stołach. Czy ryba antar jest zdrowa i dlaczego tak rzadko jest dostępna w polskich hurtowniach? Sprawdź w poniższym artykule, czy ryba antar jest zdrowa i jak wpływa miejsce, w którym żeruje na jej właściwości odżywcze? Czy ryba antar jest zdrowa? … Dowiedz się więcej