Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Pierogi ze szpinakiem i serem feta można przygotować zarówno na codzienny obiad, jak i na inne okazje. Mogą być świetną propozycją dania na wigilijny stół. To połączenie smaków bardzo do siebie pasuje, dlatego ten rodzaj pierogów jest tak bardzo lubiany. Dodatkowo szpinak jest cennym źródłem żelaza, a podanie go w taki właśnie sposób to doskonały pomył na to, aby zachęcić do jego jedzenia również osoby, które za nim nie przepadają. 

Wegańskie kokosanki z aquafaby – przepis

wegańskie kokosanki z aquafaby

Chcesz przygotować coś co zaskoczy wszystkich twoich gości? Te kokosanki bez jajek są dla Ciebie! Ich bazą jest aquafaba- czyli woda która zostaje po odsączeniu ciecierzycy z puszki. Dzięki temu kokosanki te są nie tylko zaskakujące ale również bardzo tanie i w 100% wegańskie!

Sałatka z tuńczykiem na krakersach

sałatka z tuńczykiem na krakersach

Sałatka to jedno z dań, które bez problemu możemy przygotować w domu. W ten sposób wiemy, co wchodzi w jej skład. Nie musimy się bać, że dany składnik był modyfikowany lub w sałatce znajduje się coś, na co jesteś uczulony. Wystarczy tylko, że będziesz mieć sprawdzony przepis.