Gotowanie golonki – jak ugotować golonkę?

Jak ugotować golonkę wieprzową

Gotowana golonka wieprzowa to tradycyjne danie kuchni polskiej. Poza walorami smakowymi warto nadmienić, że kolagen zawarty w golonce oraz bogaty w minerały szpik kostny uwalniający swoje właściwości w trakcie gotowania, to niezwykle wartościowe produkty mające pozytywny wpływ na nasz zdrowie. Dodatkowym atutem tej pozycji kulinarnej jest prostota jej wykonania i stosunkowo nieduży koszt produktów. Zabierzmy się więc do pracy.

Jak ugotować ryż do sushi

jak ugotować ryż do sushi

Trend na sushi ogarnął cały świat. Dlatego popyt na odmianę ryżu do sushi jest bardzo wysoki. Można go spotkać w dobrze zaopatrzonych supermarketach i w sklepach azjatyckich. Odpowiednio gotowany drobnoziarnisty ryż perłowy, idealnie nadaje się do sushi.

Jak przyrządzić bób? Dowiedz się, jak przygotować potrawy z bobu!

jak przyrządzić bób

Zastanawiasz się, jak przyrządzić bób? Nic dziwnego, to charakterystyczne warzywo lada dzień wyląduje na naszych stołach! Gotowanie bobu nie sprawi problemu nawet osobom, które bardzo nie lubią gotować!Jak przyrządzić bób? Przyrządzenie tego warzywa jest banalnie proste i ogranicza się niemal dosłownie do wrzucenia bobu do wody, jej osolenia i zagotowania. Prawda, że to nic trudnego? … Dowiedz się więcej

Jak ugotować barszcz czerwony?

Jak ugotować barszcz czerwony

Barszcz czerwony to typowe, tradycyjne wigilijne danie, bez którego nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia. Jednak można serwować go też w każdy inny dzień roku jako idealne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny. To klasyczny i sprawdzony pomysł na pyszne danie. Barszcz można serwować z ulubionymi dodatkami. Z pewnością zasmakuje każdemu z twoich gości.

Jak ugotować barszcz biały? Przedstawiamy prosty przepis!

Jak ugotować barszcz biały

Barszcz biały to zupa, którą przygotowuje się z boczkiem, białą kiełbasą, suszonymi grzybami, oraz jajkami ugotowanymi na twardo. Jest to jedno z najważniejszych dań na wielkanocnym stole. Jak ugotować barszcz biały? Odpowiadamy! Barszcz biały to bardzo smaczna i pożywna zupa. Tradycyjnie jest przygotowywana z produktów znajdujących się w koszyku z jedzeniem, który polskie rodziny zanoszą … Dowiedz się więcej

Gotowanie jajek – jak zrobić to właściwie?

gotowanie jajek

Gotowanie jajek wydaje się prostym zadaniem, jednak wielu osobom czynność ta sprawia problemy. Sprawdź, jak przygotować idealnie jajko na miękko albo na twardo! Jajko jest jednym z najważniejszych składników spożywczych w każdej kuchni. Gotowanie jajek jest ważną kwestią, ale jak się okazuje, przysparza sporo problemów. Jeśli lubisz gotowane jajka, ale nie potrafisz ich idealnie przygotować, … Dowiedz się więcej